Rene Podcast

Nieuws

Nieuw: podcast Oud-Utrecht, interviews met Utrechtse historici

Oud-Utrecht heeft er een nieuw kanaal bij: een podcast (audio). Daarin spreekt Arjan den Boer met Utrechtse historici over de geschiedenis van de stad en hun fascinatie daarvoor.

Aanleiding vormt bijvoorbeeld een tentoonstelling, lezing of publicatie, maar ook de achtergrond van de historicus zelf komt aan bod. De gasten zijn onder andere werkzaam bij musea, archieven en de universiteit, maar mensen die hobbymatig op niveau met stadsgeschiedenis bezig zijn, zullen ook aan het woord komen. Er verschijnt ongeveer maandelijks een nieuwe aflevering.

In de eerste editie van de podcast is de gast René de Kam, conservator Stadsgeschiedenis van het Centraal Museum, en daarvoor werkzaam bij de afdeling Erfgoed van de gemeente. Met hem blikt Arjan den Boer terug op de tentoonstelling 'Dromen in Beton' over Kanaleneiland en Hoog Catharijne, en vooruit op de expositie 'Ommuurde Stad' over de Utrechtse stadsverdediging, die op 19 juni 2020 zal worden geopend. Op 11 februari a.s. geeft René over dit onderwerp ook de Van der Monde-lezing 2020, een extra aanleiding om de podcast Oud-Utrecht met hem te beginnen.

Luisteren kan simpelweg op deze site of via de podcast-platforms: Soundcloud | Stitcher | iTunes | Spotify | RSS