Lust En Liefde 2

Nieuws

Lust en Liefde in Utrecht

Op 6 juni was de presentatie van Lust en liefde, themanummer van het Tijdschrift Oud-Utrecht in Molen De Ster. Op deze middag nam Maurice van Lieshout na 18 jaar afscheid als eindredacteur van het tijdschrift Oud-Utrecht. Bettina van Santen sprak namens de redactie grote dank uit aan Maurice en overhandigde een bundeling van zijn artikelen. Opvolger Arjan den Boer staat klaar als opvolger.

In dit dikste nummer ooit (68 pagina's, 100 illustraties) maakt de lezer kennis met 16e-eeuwse rederijkersteksten, 17e-eeuwse erotische miniaturen, 20e-eeuwse pastoors en zedenrechercheurs als strijders tegen zedeloosheid, een gemeentebestuur dat worstelt met (straat)prostitutie, Canadese soldaten die Utrechtse meisjes het hoofd op holbrengen, seks in Utrechtse films en bioscopen, de beginjaren van het Utrechtse COC, hofmakerij op de dansvloer en nog veel meer.

Na een welkom door Dick de Jong, voorzitter van de Historische Vereniging Oud-Utrecht, en een introductie door Maurice van Lieshout, eindredacteur van het Tijdschrift Oud-Utrecht, volgde een openbaar college 'Utrecht en de jaren 60 als keerpunt in het denken over seks en zedelijkheid' door prof. dr. Geert Buelens, hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde, verbonden aan de Universiteit Utrecht en auteur van ‘De Jaren zestig. Een cultuurgeschiedenis'.

Het eerste exemplaar van ‘Lust en Liefde in Utrecht’ werd overhandigd aan schrijver Ronald Giphart. Alle leden van Oud-Utrecht ontvangen het tijdschrift thuis. Het is ook te koop via de webshop van Oud-Utrecht en verschillende verkooppunten.