Domunder   1122 Utrecht Krijgt Stadsrechten

Nieuws

Livestream 'Zoeken naar Paleis Lofen'

Op 2 juni 2021 viert Utrecht haar 899ste verjaardag en is DOMunder 7 jaar 'open'. Om dit te vieren, organiseert DOMunder op woensdag 2 juni een livestream van 20u00 tot 21u00 over het zoeken naar Paleis Lofen. Het vormt tevens de start van het project 'Vind Paleis Lofen', samen bouwen aan de nieuwste historische attractie van Utrecht. Paleis Lofen opent op 2 juni 2022 als bijdrage aan de viering van Utrecht 900 Jaar stadsrechten. 

Sinds wanneer is het eigenlijk bekend dat in kelders tussen het Domplein en de Vismarkt nog resten van het voormalig keizerlijk Paleis Lofen aanwezig zijn? Welke onderzoeken zijn er naar gedaan? Wat is dat eigenlijk: 'Paleis Lofen'? Waarom stond dat in Utrecht en wat heeft het met de stadsrechten van Utrecht te maken? Waar stond het paleis en hoe zag het er uit?

Al deze vragen, jouw vragen en meer komen aan bod tijdens de livestream 'Zoeken naar Paleis Lofen'. Rijks- en gemeentearchivaris Kaj van Vliet (Het Utrechts Archief), stadsarcheoloog Herre Wynia (Afdeling Erfgoed, gemeente Utrecht) en projectleider Tijn Pieren (DOMunder) presenteren nieuwe archiefvondsten, gaan in gesprek en via de chat kun je live vragen stellen. 

Meld je aan en ontvang op 2 juni de rechtstreekse link naar de livestream. 
Link voor aanmelden