Utrecht Cursus

Nieuws

De cursussen van Gilde Utrecht

Gilde Utrecht heeft weer een mooi cursusprogramma opgesteld voor 2020. Er zijn drie cursussen over architectuur en ontwikkeling van de stad en vier over de historie van de stad. 

De opzet van alle cursussen is hetzelfde. Er wordt gestart met een presentatie, vaak op een bijzondere locatie met aansluitend een wandeling die aansluit bij het onderwerp van de presentatie. De cursussen zijn onafhankelijk van elkaar te volgen.

Overzicht

Architectuur en de bebouwde stad

Architectuur en bouwstijlen in Utrecht (binnenstad)
De cursus wijst de weg naar de architectuur en de verschillende bouwstijlen door de eeuwen heen. Op donderdag in april van 10 – 13 uur. Kosten: € 85.

Bebouwde stad buiten de singel I (West))
Architectuur en industriële ontwikkeling van nieuwe woonwijken Lombok, Rivierenwijk, Oog in Al, Zuilen en Tuinwijk/Tuindorp. Op donderdag in maart en april van 10 – 13 uur.
Kosten: € 90.

Bebouwde stad buiten de singel II (Oost)
Architectuur en industriële ontwikkeling van nieuwe woonwijken Wittevrouwen, Hoograven, Wilhelmina-park, Ondiep en Abstede. Op donderdag in september en oktober van 10 – 13 uur. Kosten: € 90.

De cursussen Leer Mij Utrecht Kennen en de cursussen Erfgoed zijn nu alle te vinden onder de titel ‘Leer Mij Utrecht Kennen’.

Leer Mij Utrecht Kennen 1: Basis
Thema’s die belangrijk zijn om de historie van de stad goed te begrijpen. Op zaterdag in februari, maart en april van 10 – 12.30 uur. Kosten: € 100.
Leer Mij Utrecht Kennen 2: Verrijking
Historisch specialisten bieden thema’s aan die de rijke geschiedenis van Utrecht weerspiegelen. Op vrijdag in februari en maart van 10 – 12.30 uur. Kosten: € 130.
Leer Mij Utrecht Kennen 3: Verdieping
Er wordt dieper ingegaan op de onderwerpen uit cursus 1 en 2. Op zaterdag in september, oktober en november van 10 – 12.30 uur. Kosten: € 100.
Leer Mij Utrecht Kennen 4: De Iconen
De beste historici van de stad presenteren onderwerpen die tot de iconen van de stad worden gerekend. Op vrijdag in september, oktober en november van 10 – 12.30 uur. Kosten: € 130.

Uitgebreide informatie over de cursussen en over aanmelding is te vinden op www.gildeutrecht.nl.