Kerstviering 2020

Nieuws

Unieke nationale kerstviering vanuit Domkerk

KRO-NCRV presenteert op donderdag 24 december 2020 een bijzondere kerstviering vanuit de Domkerk in Utrecht: De Nationale Kerstavond. Met Johnny de Mol, verschillende bekende artiesten en de Utrechtse Domcantorij.

Onder het mom: ‘Als we niet met z’n allen naar de kerstnachtviering kunnen, komt de kerstnachtviering naar jou’, brengt Johnny de Mol op kerstavond een alternatieve kerstvertelling vanuit de Domkerk in Utrecht. 

Rode draad van De Nationale Kerstavond is het bekende aloude kerstverhaal uit de Bijbel dat Johnny in een hele actuele en persoonlijke vertelling brengt. In zijn kerstvertelling deelt De Mol persoonlijke en maatschappelijke lichtpuntjes en vergelijkt hij de kribbe met zijn wieg en die van anderen. Johnny reist in zijn vertelling langs hoop, troost, dromen en beloftes die we koesteren voor het komend jaar. Zijn verhaal wordt muzikaal en emotioneel kracht bij gezet door de mooiste kerst- en popliedjes, gezongen door Edsilia Rombley, Simone Kleinsma, de 3J’s, Buddy Vedder, Samantha Steenwijk én de Domcantorij, het koor van de Domkerk.

Kijk hier voor meer informatie.