Utrechttimemachine

Nieuws

Stadswandeling met UTRECHT TIME MACHINE

Bewoners van de stad weten het al: in Utrecht ligt de geschiedenis voor het oprapen! Utrecht Time Machine brengt met nieuwe technieken oude tijden tot leven en plaatst ze midden in onze wereld.

In 2021 vieren we 385 jaar Universiteit Utrecht en UMC Utrecht en speciaal voor dit lustrum is de Utrecht Time Machine app ontwikkeld. Er zijn nu 30 tegels met QR-codes die je leiden naar korte verhalen op de website van Utrecht Time Machine.

Nu kan je zelf de geschiedenis tot leven wekken op de plek waar het is gebeurd. Stippel zelf je route uit en ga op verrassingstocht door de geschiedenis. Door de hele stad liggen tegels met QR-codes die je kan scannen. Met je smartphone neem je een kijkje wie er waar woonde, werkte, handelde en consumeerde, tot tweeduizend jaar geleden!

Utrecht Time Machine is een consortium bestaande uit Universiteit Utrecht, het UMC Utrecht, de Gemeente Utrecht en verschillende Utrechtse erfgoedinstellingen, waaronder Het Utrechts Archief en Historische Vereniging Oud-Utrecht. Samen willen we de open data over de Utrechtse geschiedenis verbinden en toegankelijk maken voor iedereen. Een soort tijdmachine.

Oud-Utrecht maakte een stadswandeling over stad en Universiteit bij de eerste 10 tegels met QR-code.

Benieuwd naar de app? Kijk hier voor meer info! 

IMG 0195

In onderstaande YouTube zie je hoe het werkt.