Feestelijke boekpresentatie tijdens Historisch Café

Publicist Rob Hufen Hzn heeft na een intensieve studie naar de edelsmedenfamilie Brom zijn bevindingen in een prachtig boekwerk ondergebracht. Het lijvige boek werd op woensdag 3 december jongstleden gepresenteerd tijdens het Historische Café van Oud-Utrecht in het Bartholomeusgasthuis.

Presentatie Jaarboek Oud-Utrecht 2014

Op 23 november jongstleden is het nieuwe jaarboek gepresenteerd in de voormalige wachtkamer der tweede klasse van Station Maliebaan.

Unieke filmbeelden van de bevrijding in Utrecht

De onlangs, door RTV Utrecht, uitgezonden documentaire ‘Do Schats dagboek’ is uitgebracht op DVD.

Augustijnen dragen archieven over aan Het Utrechts Archief

Sinds 19 november is het archief van de Nederlandse Provincie van de Orde van Sint-Augustinus te raadplegen in Het Utrechts Archief.

Topstuk uit de Nederlandse geschiedenis voor drie maanden te zien

Vanaf vandaag zijn twee iconische voorwerpen uit de Nederlandse geschiedenis weer bij elkaar. In Museum Catharijneconvent is het eerste exemplaar van de Statenvertaling tijdelijk herenigd met zijn oorspronkelijke bewaarplaats, een eikenhouten kist.

Nieuw arrangement: gotiek en neogotiek in Utrecht

Met een nieuwe dagexcursie naar zowel de gotische Domkerk als de neogotische Willibrordkerk bieden de twee kerken een interessante mogelijkheid om inzicht te krijgen in kenmerken van de gotiek en neogotiek.

In 2015 wordt in januari en in maart telkens tweemaal een excursie aangeboden.

Hovenierswoning Van Zijstweg

Buurtbewoners hebben een plan gemaakt voor herbestemming van de hovenierswoning aan de Van Zijstweg: het huiskamercafé 'Mila & Mien'. De initiatiefnemers hebben een kleinschalige ontmoetingsplek voor ogen, waar ouders en kinderen die rond de Veilinghaven en het Merwedekanaal wonen elkaar ontmoeten, kinderen kunnen spelen in de huiskamer en de boomgaard naast het huis.

Talk Salon over historische personages

De historisch feuilleton Imperfectie is gebaseerd op de geschiedenis van markante personages die de laatste 400 jaar in Utrecht hebben gewoond. De Talk Salon brengt in negen voorstellingen deze personages tot leven in een multimediaal toneelfeuilleton.

Schitterend Romeins

Het Stadsmuseum Woerden brengt deze winter een ode aan de mooiste Romeinse vondsten van Woerden. De tentoonstelling Schitterend Romeins laat zowel militaire vondsten zien, als persoonlijke en luxe objecten.

Secretaris-rentmeester gezocht

De Fundatie van Renswoude Utrecht zoekt een Secretaris-rentmeester. Bestuurlijke nevenfunctie met uitvoerende taken en een tijdbesteding van 10 tot 12 uur per week. Bescheiden bezoldiging.