Zicht op Utrecht

Vanuit de koepel op de bovenste etage van het historisch industriekasteel Hooghiemstra aan de Wittevrouwensingel, ziet Utrecht er door de ogen van de kunstenaar Bob van Buuren (1981), zo uit. De stad ontvouwt zich als een compact panorama. Links boven het stadskantoor en vervolgens allemaal herkenbare gebouwen, kerktorens, de molen natuurlijk, de Dom op de achtergrond en helemaal rechts boven een doorkijk naar de Pegusmast op Lage Weide. En dat alles op een vel papier van 51 x 64 cm.

Webwinkel

De vereniging biedt de mogelijkheid om tijdschriften, jaarboeken en andere publicaties na te bestellen.
Wilt u uw serie publicaties compleet maken of iemand een exemplaar cadeau doen dan bestaat daar nu de mogelijkheid voor door hier een bestelling te doen.

Adverteren

Het is mogelijk de vereniging te ondersteunen door het plaatsen van een advertentie op de site.

Wilt u hier meer informatie over stuur dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geef een lidmaatschap cadeau

Als u op een feestdag of een verjaardag een bekende wilt verrassen met een cadeaulidmaatschap op Oud Utrecht, dan kan dat voor €20 in plaats van het gebruikelijke €30. Ga, als lid, naar lid worden en schenk een lidmaatschap.

Uitreiking Jaarboek Oud Utrecht in Fort Vechten

Onder grote belangstelling vond de uitreiking van het Jaarboek 2015 op zondag 22 november plaats in Fort bij Vechten in Bunnik. Het boek draagt als titel 'Utrechters in oorlog en vrede'.

Speld van de stad Utrecht voor Heins Willemsen

Donderdag 12 november werd de Algemene Najaarsvergadering gehouden in de Willibordkerk. De vergadering stond voor een belangrijk deel in het teken van de overdracht van het voorzitterschap van Oud Utrecht. Bij punt 4 van de agenda gaf Heins Willemsen een korte terugblik op 6 jaar voorzitterschap. Hij memoreerde de veranderingen die in die periode tot stand waren gebracht.

Studiedag geestelijke ridderorden in de Nederlanden

In 2007 en 2009 organiseerde de Historische Commissie van de Ridderlijke Duitsche Orde, Balije van Utrecht in Utrecht twee studiemiddagen over de geschiedenis van de geestelijke ridderorden in Nederland. In 2010 volgde een symposium van de Contactgroep SIGNUM over de middeleeuwse activiteiten van de ridderorden in de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden.

Binnenhalen of buitensluiten? Vluchtelingenproblematiek in Nederland tijdens de Grote Oorlog en nu

De vluchtelingenproblematiek is een actueel thema in Europa. Duizenden vluchtelingen komen Europa binnen in de hoop hier een beter bestaan op te bouwen. Zij hebben voedsel en een dak boven hun hoofd nodig, maar Europa is nauwelijks in staat om dat te bieden. 

Sint Maarten Utrecht in nieuw jasje

Met de introductie van de vernieuwde website www.sintmaartenutrecht.nl en een nieuw logo gaat de Sint Maartensviering 2015 in Utrecht van start. De site geeft naast informatie over de historische figuur van Sint Maarten, ook een beeld van zijn verbinding met de stad Utrecht. In het nieuwe logo draagt Sint Maarten een kenmerkende driehoekige rode mantel.

St. Eloyen Gasthuis zoekt nieuwe bode

Het Sint Eloyen Gasthuis, het oudste gilde van Nederland, is op zoek naar een bode. Het gasthuis aan de Boterstraat wordt sinds 1440 gebruikt door het Smedengilde. De bode staat ten dienste van de (besloten) broederschap van het gasthuis die iedere maandagavond bijeenkomt. Het gaat om een bijzondere parttime betrekking (gemiddeld 25 uur per week) in een unieke cultuurhistorische omgeving. Voor de bode is eventueel een appartement in het huis en/of een werkkamer beschikbaar. Een profielschets van deze functie is te vinden op de site van het eeuwenoude Utrechtse gildehuis: www.sinteloyengasthuis.nl