Exclusieve voorstelling 'Utrecht op het witte doek' - vol -

Tijdens de presentatie van het themanummer Utrecht verbeeld van het Tijdschrift is op 9 juni exclusief voor leden van Oud-Utrecht een collage te zien van filmfragmenten die in Utrecht opgenomen zijn. Filmkenner en voormalig hoofdprogrammeur van het Nederlands Film Festival Herman de Wit licht de fragmenten toe en gaat in gesprek met Utrechtse filmmakers.

Nominaties Utrecht Geschiedenisprijs

De jury van de Utrecht Geschiedenisprijs heeft twee onderzoeksvoorstellen genomineerd. Koos Jan de Jager is genomineerd voor zijn onderzoeksvoorstel naar de 17e eeuwse Utrechtse  Dominee Daniel van Henghel. Anna Vlaming is genomineerd voor haar voorstel om onderzoek te doen naar recente de geschiedenis van de Amsterdamsestraatweg.

Utrecht Profielwerkstukkenprijs

De Historische Vereniging Oud-Utrecht en Het Utrechts Archief schrijven voor 2016 opnieuw de Utrecht Profielwerkstukkenprijs uit. Met hun werkstuk over de geschiedenis van de provincie Utrecht maken eindexamenleerlingen (HAVO/VWO) kans op een geldbedrag van € 250,--. Inzenden kan tot 15 april 2016 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hierna zal de jury zich over de inzendingen buigen. De winnaar zal in juni tijdens een feestelijke bijeenkomst worden bekendgemaakt.

Webwinkel

De vereniging biedt de mogelijkheid om tijdschriften, jaarboeken en andere publicaties na te bestellen.
Wilt u uw serie publicaties compleet maken of iemand een exemplaar cadeau doen dan bestaat daar nu de mogelijkheid voor door hier een bestelling te doen.

Adverteren

Het is mogelijk de vereniging te ondersteunen door het plaatsen van een advertentie op de site.

Wilt u hier meer informatie over stuur dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geef een lidmaatschap cadeau

Als u op een feestdag of een verjaardag een bekende wilt verrassen met een cadeaulidmaatschap op Oud Utrecht, dan kan dat voor €20 in plaats van het gebruikelijke €30. Ga, als lid, naar lid worden en schenk een lidmaatschap.

Uitreiking Jaarboek Oud Utrecht in Fort Vechten

Onder grote belangstelling vond de uitreiking van het Jaarboek 2015 op zondag 22 november plaats in Fort bij Vechten in Bunnik. Het boek draagt als titel 'Utrechters in oorlog en vrede'.

Speld van de stad Utrecht voor Heins Willemsen

Donderdag 12 november werd de Algemene Najaarsvergadering gehouden in de Willibordkerk. De vergadering stond voor een belangrijk deel in het teken van de overdracht van het voorzitterschap van Oud Utrecht. Bij punt 4 van de agenda gaf Heins Willemsen een korte terugblik op 6 jaar voorzitterschap. Hij memoreerde de veranderingen die in die periode tot stand waren gebracht.

Studiedag geestelijke ridderorden in de Nederlanden

In 2007 en 2009 organiseerde de Historische Commissie van de Ridderlijke Duitsche Orde, Balije van Utrecht in Utrecht twee studiemiddagen over de geschiedenis van de geestelijke ridderorden in Nederland. In 2010 volgde een symposium van de Contactgroep SIGNUM over de middeleeuwse activiteiten van de ridderorden in de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden.

Binnenhalen of buitensluiten? Vluchtelingenproblematiek in Nederland tijdens de Grote Oorlog en nu

De vluchtelingenproblematiek is een actueel thema in Europa. Duizenden vluchtelingen komen Europa binnen in de hoop hier een beter bestaan op te bouwen. Zij hebben voedsel en een dak boven hun hoofd nodig, maar Europa is nauwelijks in staat om dat te bieden.