Onthulling uiterst zeldzame aanwinst tijdens opening topstukkenzaal

Catharinazaal

Op 16 oktober onthult Museum Catharijneconvent in Utrecht een bijzondere aanwinst. Het is de meeste kostbare aankoop die het museum ooit heeft gedaan. Het betreft niet alleen een belangrijk object voor het museum, maar ook het eerste exemplaar in zijn soort in de Collectie Nederland.

Talk Salon over historische personages

De historisch feuilleton Imperfectie is gebaseerd op de geschiedenis van markante personages die de laatste 400 jaar in Utrecht hebben gewoond. De Talk Salon brengt in negen voorstellingen deze personages tot leven in een multimediaal toneelfeuilleton.

Tweede historische Doe- en Beleefdag

Schermafbeelding 2014-09-30 om 17.19.45.png

Zondag 12 oktober wordt door het Geheugen van Zeist voor de tweede keer een historische Doe- en Beleefdag georganiseerd rondom het Slot en de Pleinen. De dag is voor jong en oud en is gratis toegankelijk. Voor het volgen van workshops is een strippenkaart verkrijgbaar voor slechts €2,50.

Tentoonstelling uitgesteld

Het Nederlands Volksbuurtmuseum heeft moeten besluiten om de eerder aangekondigde tentoonstelling 60 jaar profvoetbal in Utrecht uit te stellen. Hoewel er vele positieve reacties zijn ontvangen is het nog niet gelukt om voldoende financiële middelen binnen te halen.

Schitterend Romeins

Romeinse-helm-Stadsmuseum-Woerden-1

Het Stadsmuseum Woerden brengt deze winter een ode aan de mooiste Romeinse vondsten van Woerden. De tentoonstelling Schitterend Romeins laat zowel militaire vondsten zien, als persoonlijke en luxe objecten.

Secretaris-rentmeester gezocht

De Fundatie van Renswoude Utrecht zoekt een Secretaris-rentmeester. Bestuurlijke nevenfunctie met uitvoerende taken en een tijdbesteding van 10 tot 12 uur per week. Bescheiden bezoldiging.

Museum Catharijneconvent staat kerken en kloosters bij in de zorg voor hun religieus erfgoed

3560992.jpg

Museum Catharijneconvent heeft er een nieuwe taak bij. Naast het beheer van de collectie religieuze voorwerpen binnen haar muren, zet het museum haar kennis sinds kort ook in voor het religieus erfgoed dat in kerken en kloosters wordt bewaard en gebruikt.