utrechtgeschiedenisprijs.jpg

Algemeen

De Vereniging Oud-Utrecht wil oorspronkelijk onderzoek naar de geschiedenis van de provincie Utrecht bevorderen. Hiervoor heeft zij de Utrecht Geschiedenisprijs in het leven geroepen.

Bijlage(n)

Er kunnen artikelen worden ingezonden die nog niet gepubliceerd zijn en een minimum omvang hebben van 2.500 woorden. De winnaar krijgt een geldbedrag van € 2.500,- en een penning. Bovendien zal zich inzetten voor publicatie van het winnende artikel, bij voorkeur in het Jaarboek Oud-Utrecht.

Het artikel moet gebaseerd zijn op een nieuw of oorspronkelijk onderzoek of een nieuwe interpretatie van bestaand onderzoek; het behandelt bij voorkeur een onderwerp uit de leemtelijst die is samengesteld door de Stichting Landschap Erfgoed Utrecht.

Het artikel is van wetenschappelijk gehalte, zulks ter beoordeling van de jury.

De prijs wordt uitgereikt door het bestuur op een bijeenkomst van de vereniging met de leden. Alle deelnemers zullen voor deze openbare prijsuitreiking worden uitgenodigd, waarbij uiteraard verwanten en andere belangstellenden van harte welkom zijn.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Menno Wiegman (06 47 980 928 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Wij hopen op inzendingen van hoge kwaliteit.