33e Van der Monde-lezing 2018: Utrecht in de prehistorie

Van Dinsdag 13 februari 2018 19:30 tot Dinsdag 13 februari 2018 22:00

95Op dinsdag 13 februari 2018 vindt de jaarlijkse Van der Monde-lezing plaats in de Pieterskerk in Utrecht. De lezing zal worden verzorgd door archeologe Linda Dielemans, die de laatste jaren mee werkte aan het bloot leggen van een nog onbekend stuk Utrechtse geschiedenis, die van de prehistorie.

Wie aan Utrecht denkt, denkt aan de Domtoren. Aan de Romeinen en hun castellum. Aan de grachten met hun middeleeuwse werfkelders. Allemaal restanten van Utrechts rijke verleden. Maar dat verleden begon niet bij de Dom. Het begon zelfs niet bij de Romeinen. Haar geschiedenis gaat veel verder terug. Recent archeologisch onderzoek in en rond de stad, van Leidsche Rijn tot aan de Uithof, heeft de geschiedenis van Utrecht met duizenden jaren uitgebreid. Linda Dielemans, jarenlang als archeoloog verbonden aan de gemeente Utrecht, neemt u mee langs oude en nieuwe ontdekkingen en meer dan 10.000 jaar Utrechtse geschiedenis, van steentijd tot ijzertijd.

Linda Dielemans (1981) studeerde Prehistorie van Noordwest-Europa aan de Universiteit Leiden en werkte tussen 2005 en 2017 als archeoloog bij Erfgoed, gemeente Utrecht. Op dit moment is ze als freelance archeoloog werkzaam in heel Nederland en schrijft ze (pre)historische jeugdboeken. Daarnaast maakt ze publieksboeken en -brochures en werkt ze mee aan tentoonstellingen over archeologie.

U kunt zich als lid van de vereniging Oud-Utrecht vanaf vrijdag 15 december 2017 hieronder aanmelden. Vanaf woensdag 4 januari 2018 kunnen niet-leden zich hier aanmelden voor de resterende plaatsen. Alleen aanmelding via de website is mogelijk. Er is een beperkt aantal plaatsen in de kerk - aanmeldingen worden verwerkt in volgorde van ontvangst. Een aanmelding is voor één persoon.

Indien u problemen ondervindt of vragen heeft kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ALLES IS UITVERKOCHT!